Du kan ikke tage billedet af babys første bad igen. Og mange af de andre personlige,fortrolige og uvurderlige data, du gemmer på din pc, kan heller ikke genskabes. Derfor bør alle tage backup. Tænk giver dig en serie gode råd i samarbejde med en it-sikkerheds-ekspert.

Jørgen Sørensen er partner, it-sikkerheds- og privacyekspert i revisions- og konsulentfirmaet Deloitte. Her er hans råd til dig, når du vil tage backup: Alle bør have en backup, så risikoen for at miste personlige, fortrolige og uvurderlige data, formindskes væsentligt.

Oftest er det familiefotos, det er rigtig ærgerligt at miste, for de kan i langt de fleste tilfælde ikke kan genskabes. Derfor bør alle computerejere have overvejet, hvilke data de har på deres computer, og hvad det vil betyde for dem, hvis harddisken i deres computer går i stykker – for eksempel, hvis huset brænder, eller hvis den bærbare computer med alle data bliver stjålet eller glemt et offentligt sted.

Læs hele artiklen som Tænk har udgivet:  http://www.taenk.dk/test/backup-systemer/gode-raad/

Læs også om deres artikel om at tage Backup over nettet her: http://www.taenk.dk/test/backup-systemer/backup-paa-nettet/