Smart software sikkerhedskopierer hele din computer som en virtuel maskine, komplet med alle data og applikationer. Version2 har set på V.clone fra Iomega.

Om nogle få dage frigiver Iomega produktet V.clone, der tillader, at man forvandler en hvilken som helst Windows-pc til en virtuel maskine. Denne virtuelle maskine, der er gemt på en harddisk, kan så umiddelbart afvikles på en hvilken som helst anden computer, hvilket giver uanede muligheder for blandt andet backup.

Version2 har kigget på softwaren, der endnu kun findes som betaversion, men som forventes på gaden i løbet af få dage. Med V.clone kan man sikkerhedskopiere en vilkårlig computer, og i samme åndedrag forvandle den til en virtuel maskine.

Softwaren er gratis, men den fungerer kun med Iomegas eksterne harddiske, hvilket er en skam. Vi må håbe, at Iomega også sender en anden udgave på markedet, som kan købes, men som til gengæld kan anvendes med vilkårlig hardware.

Når backuppen er gennemført, kan harddisken tilsluttes en vilkårlig anden computer, hvor det gratis program VMplayer er installeret. Herefter kan den virtuelle maskine afvikles.

Læs resten af historien hos Version2: http://www.version2.dk/artikel/13711-goer-din-backup-til-en-virtuel-maskine-med-et-snuptag